FILETS DE LLENGUAT AMB SALSA D'AMETLLES
INGREDIENTS:
- 8 filets de llenguado.
- 100 gr. d'ametlles filetejades.
- 100 gr. d'ametlles mòltes
- 100 gr. de mantega
- 1 got de brou curt fet amb les espines del peix.
- Una ceba petita
- Una pastanaga.
- Una mica de julivert
- 1 got dels de vi, de vi blanc sec,
- 1 culleradeta de farina, sal i pebre.
- 1 rajolí de crema de llet.
PREPARACIÓ:
- Renta els filets de llenguat, asseca i condimenta amb sal i pebre.
- Unta amb abundant mantega una safata de forn.
- Escalfa el forn a temperatura elevada, uns 225 graus.
- Col·loca els filets de llenguat, a la font greixada amb mantega, ruixa amb el brou, i el vi (el líquid no ha de cobrir els filets). Posa una mica de mantega a sobre de cada filet, col·loca la font en el forn calent i deixa coure uns 10 minuts.
- Mentre es fan els filets, escalfa la meitat de la mantega Restant en una paella, posa les ametlles filetejades i deixa que es daurin però amb compte de no cremar-les.
- Escalfa la font de servir.
- Escorre els filets de llenguat, col·loca amb cura en la font i deixa'ls dins el forn apagat, però encara calent, perquè no es refredin.
- Prepara la resta de la mantega pastada amb la farina, les ametlles moltes i una mica de la resta de mantega de fregir les ametlles, barreja tot amb cura.
- Aboca el suc de la cocció dels llenguados en un cassó i deixa evaporar aproximadament a la meitat.Afegeix la mantega pastada i deixa coure 2 o 3 minuts sense deixar de batre.
- Afegeix la crema de llet i cobreix amb aquesta salsa ben calenta els llenguados.
- Finalment escampa per sobre les ametlles filetejades i fregides.
LLENGUATS A LA TARONJA
- 4 llenguats
- 4 o 5 taronges
- mantega
- farina (per arrebossar)
- 1 grapat d'ametlles (en gra)
- sal i pebre
PREPARACIÓ
1-Treure la pell d'una taronja.
2-Treure-li una mica la part blanca (que és més amarga) i tallar-la en juliana. La taronja que hem pelat tallar-la en rodanxes (2 per persona)i reservar. Fer suc amb la resta de taronges.
3-Posar un cassó al foc amb una cullerada de mantega, quan s'hagi desfet afegir-hi el suc de taronja, les ametlles i la pell de taronja tallada en juliana.
4-Deixar reduïr una mica.
5-Salpebrar el peix, passar-lo per farina i fregirlo (amb molt poc oli).Posar el peix en una safata que pugui anar al forn i tirar-li per sobre la salsa de taronja, deixar que es dori una mica.Passar per una paella amb un xic de mantega les rodanxes de taronja que haviem reservat, fins que estiguin dauradetes.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada