BACALLÀ LA FORN
INGREDIENTS:
- 4 lloms de bacallà
- 2 patates grans
- 2 cebes grans
- 3 grans d’all
- Oli, sal & pebre vermell dolç
PREPARACIÓ:
- Escaldem en aigua bullint el bacallà un parell de minuts. El traiem i deixem que es refredi. Posem a precalentar el forn a 200 graus.
- En una plata preparem un fons central de l’all tallat a làmines i les cebes també tallades a tires i per sobre li posem el bacallà. Al costat, el rodegem amb patates tallades a rodanxes primes. Per sobre li tirem sal, un polsim de pebre dolç i un raig ben generós d’oli… que quedi el fons ben anegat.
- Posem la plata al forn precalentat, 30 minuts, i ja ho tenim :) Bo, bo
AMANIDA DE BACALLÀ I TARONJA
INGREDIENTS:
- 300 gr de bacallà dessalat i escaixat
- 200 gr de mongetes cuites
- 1 taronja
- 2 cebes tendres
- 50 gr de salmó fumat
- 50 gr de olives negres tipus aragón o mortes
- Oli verge d oliva extra
- Vinagre de poma
- Iogurt i safrà
- Una cullerada de suc de llimona
- 125 gr de iogurt
- Oli d’oliva verge extra
- Brins de safrà
- Sal - pebre blanca
PREPARACIÓ:
- Dessalar el bacallà i escaixar-lo grosserament Escórrer bé i posar en un bol.
- Picar les cebes tendres a quadradets ben petits. Afegir al bacallà. Incorporar també el salmó fumat talladet petit i les olives. Barrejar tot molt bé amb l’ajuda d’una espàtula de silicona.
- Afegir les mongetes i amanir amb una vinagreta feta amb 3 cullerades d' oli d’oliva verge extra, 2 de vinagre de poma, sal i pebre al gust.
- Amanir la preparació, tapar el bol amb film i deixar reposar un parell d’hores a la nevera.
- A l’hora de servir, pelar la taronja a pell i tallar-la en trossets. Afegir a l’amanida i acabar amb un amaniment de iogurt al safrà.
- Como fer l’amaniment de iogurt al safrà: en un bol petit esprémer mitja llimona, afegir-l’hi els brins de safrà, una cullerada d’oli, sal i pebre blanca al gust. Batre amb unes barnilles petites fins emulsionar.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada