bacallà



BACALLÀ LA FORN





INGREDIENTS:

  • 4 lloms de bacallà
  • 2 patates grans
  • 2 cebes grans
  • 3 grans d’all
  • Oli, sal & pebre vermell dolç


PREPARACIÓ:


  1. Escaldem en aigua bullint el bacallà un parell de minuts. El traiem i deixem que es refredi. Posem a precalentar el forn a 200 graus. 
  2. En una plata preparem un fons central de l’all tallat a làmines i les cebes també tallades a tires i per sobre li posem el bacallà. Al costat, el rodegem amb patates tallades a rodanxes primes. Per sobre li tirem sal, un polsim de pebre dolç i un raig ben generós d’oli… que quedi el fons ben anegat.
  3. Posem la plata al forn precalentat, 30 minuts, i ja ho tenim :) Bo, bo


AMANIDA DE BACALLÀ I TARONJA




INGREDIENTS:
  • 300 gr de bacallà dessalat i escaixat
  • 200 gr de mongetes cuites
  • 1 taronja
  • 2 cebes tendres
  • 50 gr de salmó fumat
  • 50 gr de olives negres tipus aragón o     mortes
  • Oli verge d oliva extra
  • Vinagre de poma
  • Iogurt i safrà
  • Una cullerada de suc de llimona
  • 125 gr de iogurt
  • Oli d’oliva verge extra
  • Brins de safrà
  • Sal - pebre blanca




PREPARACIÓ:

  1. Dessalar el bacallà i escaixar-lo grosserament Escórrer bé i posar en un bol.
  2. Picar les cebes  tendres a quadradets ben petits. Afegir al bacallà. Incorporar també el salmó fumat talladet petit i les olives. Barrejar tot molt bé amb l’ajuda d’una espàtula de silicona.
  3. Afegir les mongetes i amanir amb una vinagreta feta amb 3 cullerades d' oli d’oliva verge extra, 2 de vinagre de poma, sal i pebre al gust.
  4. Amanir la preparació, tapar el bol amb film i deixar reposar un parell d’hores a la nevera.
  5. A l’hora de servir, pelar la taronja a pell i tallar-la en trossets. Afegir a l’amanida i acabar amb un amaniment de iogurt al safrà.
  6. Como fer l’amaniment de iogurt al safrà: en un bol petit esprémer mitja llimona, afegir-l’hi els brins de safrà, una cullerada d’oli, sal i pebre blanca al gust. Batre amb unes barnilles petites fins emulsionar.
























0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada