RECEPTA DE GALL D'INDI AMB CANSALADA
INGREDIENTS:
- Una unitat de gall d'indi (6-7kg)
- 1/2kg de carn trossejada de porc
- 2 unitats de tall d'api
- 12 llesques de cansalda
- 1/2 tassa de pernil
- 1 unitat de ceba
- 3 dents d'all
- 1/2 tassa de ametlles pelades
- 4 unitats de poma
- 1/2 tassa de prunes
- 1/2 tassa de vi blanc
- 1/2 tassa de jerez dolça
- oli per a fregir
- 1 mica de sal i pebre
PREPARACIÓ:
2. Junta les potes i posa'l en una cassola gran amb aigua i sal fins quan vegis que començi a bullir.
3. Per fer el farcit del gall d'indi, talla la cansalada . Comença a fer el sofregit de ceba i d'all. Pasats uns minuts afegeix-hi la cansalada.
4. Més tard, incorpora la carn i continua amb la cocció fins que la carn estigui feta.
5 Una vegada la carn estigui feta, afegeix-hi la cansalada per sobre i el sofregit
6. Ja estarà llest per menjar!
GALL D'INDI FARCIT DE NADAL
PREPARACIÓ:
1- Primer de tot, escalfeu el fron a 200º (posició dalt i baix). Talleu la fruita en froma de daus.
2- Salpebre el gall d'indi per fora i per dins. Farciu el gall d'indi amb la fruita. Escampeu per sobre el gall, el llar ibèric i un raig d'oli d'oliva.
3- Poseu-lo al forn. Passats 15 minuts, baixeu la temperatura a 180º. Deixeu que es dori el gall. Cada mitja hora, aneu-lo regant amb els sucs de la cocció.Trigarà una hora aproximadament, en aquest punt, afegiu-hi la ceba tallada a llesques i la taronja també tallada a rodanxes. Incorporeu també en aquest punt el vi ranci, si tenui xeringa, afegiu-ho amb la xiringa al pit.
4-Deixeu coure una hora més al forn. En aquest temps, veureu que les cebes s'hauran cuit. Feu una salsa per acompanyar el gall amb la ceba, els líquids de cocció i la taronja. Passeu la salsa per la batedora fins que quedi ben fina. Poseu-la en una salsera per acompanyar. A l'hora de servir, talleu les cuixes i els pits a llesques, serviu-les amb una mica de salsa al costat. Veureu que el gall agafa gust dels cítrics. A gaudir-ne!
3- Poseu-lo al forn. Passats 15 minuts, baixeu la temperatura a 180º. Deixeu que es dori el gall. Cada mitja hora, aneu-lo regant amb els sucs de la cocció.Trigarà una hora aproximadament, en aquest punt, afegiu-hi la ceba tallada a llesques i la taronja també tallada a rodanxes. Incorporeu també en aquest punt el vi ranci, si tenui xeringa, afegiu-ho amb la xiringa al pit.
4-Deixeu coure una hora més al forn. En aquest temps, veureu que les cebes s'hauran cuit. Feu una salsa per acompanyar el gall amb la ceba, els líquids de cocció i la taronja. Passeu la salsa per la batedora fins que quedi ben fina. Poseu-la en una salsera per acompanyar. A l'hora de servir, talleu les cuixes i els pits a llesques, serviu-les amb una mica de salsa al costat. Veureu que el gall agafa gust dels cítrics. A gaudir-ne!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada