gall d'indi

RECEPTA DE GALL D'INDI AMB CANSALADA


INGREDIENTS:


  • Una unitat de gall d'indi (6-7kg)
  • 1/2kg de carn trossejada de porc
  • 2 unitats de tall d'api
  • 12 llesques de cansalda
  • 1/2 tassa de pernil
  • 1 unitat de ceba
  • 3 dents d'all
  • 1/2 tassa de ametlles pelades
  • 4 unitats de poma
  • 1/2 tassa de prunes
  • 1/2 tassa de vi blanc
  • 1/2 tassa de jerez dolça
  • oli per a fregir
  • 1 mica de sal i pebre
























PREPARACIÓ:



1. Renta bé el gall d'indi, seca'l per dins i per fora, i posa-li sal i pebre a tot arreu


2. Junta les potes i posa'l en una cassola gran amb aigua i sal fins quan vegis que començi a bullir.

3. Per fer el farcit del gall d'indi, talla la cansalada . Comença a fer el sofregit de ceba i d'all. Pasats uns minuts afegeix-hi la cansalada.

4. Més tard, incorpora la carn i continua amb la cocció fins que la carn estigui feta.

5 Una vegada la carn estigui feta, afegeix-hi la cansalada per sobre i el sofregit


6. Ja estarà llest per menjar!




GALL D'INDI FARCIT DE NADAL

INGREDIENTS:
  • 2 copetes de vi ranci
  • Oli d'oliva extraverge
  • Llar ibèric
  • 3 cebes
  • 1 poma 
  • 1 llimona
  • 1 taronges
  • 1 gall dindi mitjà de aprox 3 kg


PREPARACIÓ:

1- Primer de tot, escalfeu el fron a 200º (posició dalt i baix). Talleu la fruita en froma de daus.

2- Salpebre el gall d'indi per fora i per dins. Farciu el gall d'indi amb la fruita. Escampeu per sobre el gall, el llar ibèric i un raig d'oli d'oliva.

3- Poseu-lo al forn. Passats 15 minuts, baixeu la temperatura a 180º. Deixeu que es dori el gall. Cada mitja hora, aneu-lo regant amb els sucs de la cocció.Trigarà una hora aproximadament, en aquest punt, afegiu-hi la ceba tallada a llesques i la taronja també tallada a rodanxes. Incorporeu també en aquest punt el vi ranci, si tenui xeringa, afegiu-ho amb la xiringa al pit.

4-Deixeu coure una hora més al forn. En aquest temps, veureu que les cebes s'hauran cuit. Feu una salsa per acompanyar el gall amb la ceba, els líquids de cocció i la taronja. Passeu la salsa per la batedora fins que quedi ben fina. Poseu-la en una salsera per acompanyar. A l'hora de servir, talleu les cuixes i els pits a llesques, serviu-les amb una mica de salsa al costat. Veureu que el gall agafa gust dels cítrics. A gaudir-ne!





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada