FIDEUS A LA CASSOLA
INGREDIENTS:
- Costella de porc
- Fideus llargs
- Ceps secs
- Ceba
- Tomàquet
- Oli
- Aigua
- Sal
- Pebre negre
- Nou moscada
PROCEDIMENT:
Es posa a bullir l'aigua suficient. En una cassola amb un raig d'oli i un pessic de sal, s'hi enrosseixen uns trossets de costella de porc. Quan tinguin color, s'hi tira una mica de ceba trinxada i es deixa enrossir, també. Quan estigui al punt, s'hi afegeix una mica de tomàquet ratllat i es deixa coure bé. Llavors s'hi tira l'aigua bullint, els fideus, els ceps trossejats, un pessic de sal, una mica de pebre negre mòlt i una mica de nou moscada, ratllada. Quan els fideus siguin cuits, cal que no hi quedi suc, quasi.
CASSOLA DE FIDEUS AMB PILOTES I CARXOFES
INGREDIENTS:

Per a fer les pilotes:
- 300g de carn picada 50% porc i 50% vadella
- 1 ou
- 2 dents d'all tallat a dauets
- 1 llesca de pa remullat i escorregut
- Julivert tallat ben fi, sal, pebre negre, canyella i farina
Per a fer la cassola de fideus:
PREPARACIÓ:
Preparem per fer les pilotes. Barregem tot, excepte la farina, amb l'ajuda d'una forquilla en un bol. Quan ho tinguem ben barrejat farem les pilotes com si fossin mandonguilles, les cobrirem de farina i les fregirem en oli d'oliva fins que quedin dorades. Les reservem.
En una cassola li posem dues cullerades de l'oli que hem fet servir per a fregir les pilotes i començarem a fer un sofregit amb les verdures. Primer li posarem les carxofes. Deixarem que es facin uns cinc minuts a foc lent procurant que no es cremin. A continuació li posarem el porro, el pebrot verd i el pernil salat. Li posarem un polsim de sal i ho remenarem tot i deixarem que continui fent-se uns cinc minuts més mirant que no es cremi. Hi afegirem el tomàquet i el pebre vermell i un altre polsim del sal, tornarem a remenar i ho deixarem que vagi sofregint uns quinze minuts més a foc lent. Li afegirem les pilotes i ho barrejarem tot.
Afegirem el brou de carn degudament escalfat i deixarem que bulli uns cinc minuts. Hi afegim els fideus i deixem que bulli tot quinze minuts a foc mitjà. Rectificarem de sal. Passats aquests quinze minuts, apaguem el foc, tapem la cassola i deixem que reposi cinc minuts més.
Ja es pot servir
En una cassola li posem dues cullerades de l'oli que hem fet servir per a fregir les pilotes i començarem a fer un sofregit amb les verdures. Primer li posarem les carxofes. Deixarem que es facin uns cinc minuts a foc lent procurant que no es cremin. A continuació li posarem el porro, el pebrot verd i el pernil salat. Li posarem un polsim de sal i ho remenarem tot i deixarem que continui fent-se uns cinc minuts més mirant que no es cremi. Hi afegirem el tomàquet i el pebre vermell i un altre polsim del sal, tornarem a remenar i ho deixarem que vagi sofregint uns quinze minuts més a foc lent. Li afegirem les pilotes i ho barrejarem tot.
Afegirem el brou de carn degudament escalfat i deixarem que bulli uns cinc minuts. Hi afegim els fideus i deixem que bulli tot quinze minuts a foc mitjà. Rectificarem de sal. Passats aquests quinze minuts, apaguem el foc, tapem la cassola i deixem que reposi cinc minuts més.
Ja es pot servir
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada