ànec



ÀNEC ROSTIT AL FORN


INGREDIENTS:

  • Un got de vi negre
  • Farina de blat de moro
  • 2 unitats de poma
  • 4 unitats de pruna
  • 1 raig d'oli d'oliva
  • 4 unitats de patata
  • 1 got d'aigua
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 cullerada de julivert
  • Una mica de sal
  • 2 unitats d'ànec

PREPARACIÓ:



1. Agafa els ànecs prèviament rentats, i fical's al forn amb el vi negre i l'aigua. Seguidament afegeix un raig d'oli d'oliva i una mica de sal. Quan fiquis l'ànec al forn, l'has de posar a 200ºC durant uns 50 minuts.

2. Agafa les pomes i talla-les per posar-les dintre el forn amb una nou de mantega en el centre. A més d'això, s'han de tallar les patates per fregir-les i posar-les a part.

3.Amb el suc que han alliberat els ànecs, es fa la salsa. Posa-la en una cassola al foc i afegeix una cullerada de blat amb aigua i julivert.

4. Treu els ànecs del forn i aboca la salsa per sobre. A continuación, afegeix les pomes i les patates. Ja estarà llest per a menjar!


ARRÒS AMB ÀNEC I VERDURES

INGREDIENTS:
  • 2 confits d'ànec
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 5 alls tendres
  • 20cl de vi blanc
  • 1 pot de favetes confitades
  • 360g d'arròs bomba
  • 1l de brou de verdures
  • un grapat d'espinacs
  • uns brins de safrà
  • oli d'oliva
  • sal
PREPARACIÓ:

1-Esmicoleu els confits d'ànec i reserveu-ne la carn. Els ossos els podeu rebutjar.

2-Talleu la ceba, les pastanagues i els alls tendres a daus petits.

3-Poseu en una paella un raig d'oli d'oliva, la carn dels confits, la verdura i una mica de sal i ho deixeu sofregir a foc mitjà 15 min.

4-Incorporeu-hi les favetes escorregudes i el vi blanc. Deixeu que el vi redueixi 5 min.

5-Incorporeu-hi l'arròs i uns brins de safrà. Doneu-hi unes voltes amb ajuda d'una cullera de fusta.

6-Afegiu-hi el brou de verdures. Rectifiqueu-ho de sal, si cal. deixeu-ho coure 18 min.

7-Passat el temps, retireu-ho del foc i afegiu-hi els espinacs tallats a la juliana. Barregeu-ho i deixeu-ho reposar tapat 5 min abans de servir-ho.










0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada