MACARRONS ESTRIATS AMB RUCA, ALL, XORIÇO I FORMATGE PARMESÀ
INGREDIENTS:
- Sal
- 200 grams de xoriço
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 60 grams de ruca
- 50 grams de parmesà ratllat
- 500 grams de macarrons estriats
PROCEDIMENT:
- Cuina els macarrons estriats, amb aigua i sal fins que estiguin al dente.
- Escorre i deixa que gotegin.
- Talla el xoriço en rodanxes fines.
- Pica la ceba i l'all.
- Cuina a foc mitja, el xoriço, la ceba i l'all amb una mica d'oli durant uns 10 minuts.
- Afegeix els macarrons i la ruca i barreja bé.
- Serveix en plats, i escampa el formatge pel damunt.
MACARRONS AMB SALMÓ I XAMPINYONS
INGREDIENTS:
- 400 grams de macarrons
- 400 grams de xampinyons naturals
- 500 grams de salmó fresc tallat a quadrats regulars
- Oli d'oliva
- Sal
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi blanc
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
- Una fulla de llorer
- Mantega
- Aigua
PROCEDIMENT:
- Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, sal i una mica de mantega, bullim els macarrons fins que estiguin cuits al "dente", els escorrem i els reservem.
- Seguidament, netegem i filetegem els xampinyons, els saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva, i els reservem.
- A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba, els alls i la fulla de llorer.Tot seguit, afegim els trossos de salmó salpebrats i tres cullerots de sofregit de tomàquet, ho deixem coure cinc minuts, i tot seguit afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
- A continuació.afegim els macarrons i els xampinyons, ho remenem una mica amb l'espàtula de fusta, ho deixem coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a tauila amb uns estalvis a sota.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada