VEDELLA AMB BOLETS
INGREDIENTS:
- 1,5 kg de vedella (llata, jarret o filet de pobre)
- 1kg de tria de bolets
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- sal
- 8 atmelles
- 8 avellanes
- all
- julivert
- farina
- greix
- oli d'oliva
PREPARACIÓ:
Poseu en una cassola amb greix i oli, la vedella a talls i enrossiu-la
Retireu-la i feu un sofregit de ceba i tomàquet a la mateixa cassola. Quan estigui ben fet, afegiu-hi la vedella, els bolets i l’aigua, posant-hi la sal que calgui.Feu-ho coure a foc baix 1 h ben bona. Si els bolets són frescos i acabats de collir, passeu-los per una mica de farina i fregiu-los poc en una paella, per tal que a l’hora de posar-los amb la carn espesseeixin una mica el suc.
En un morter, aixafeu les ametlles, les avellanes, l’all i el julivert. Seguidament, incorporeu-ho a la cassola i deixeu-ho acabar de coure. Millor si ho deixeu reposar una estona abans de menjar-vos-ho.
FILET DE VEDELLA AMB VERDURES I MOSTASSA
- 4 filets de vedella de 200g cadascun
- 1 pebrot Vermell
- 1 pebrot verd
- 1 safata de minipastanagues
- 1 safata de minipanotxes de blat de moro
- 1 safata de mini carbasons
- 1 cullerada de mostassa en gra
- oli d'oliva verge extra
- sal en escates
- salsa tártara (opcional)
PREPARACIÓ:
1- Talleu les verdures a tires de la mateixa mida i unteu-les amb una mica d’oli d’oliva. Empolseu-les amb la mostassa en gra i feu-les coure a la graella o en una paella, fins que quedin ben tendres.
2-Feu coure la carn 1 min per cada costat.
3-Talleu els filets a tires de la mateixa mida que les verdures i barregeu-les amb les verdures.
4-Serviu-ho de seguida, amb sal i una mica de salsa tàrtara (opcional).
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada