vedella


     VEDELLA AMB BOLETS

 INGREDIENTS:

  • 1,5 kg de vedella (llata, jarret o filet de pobre)
  • 1kg de tria de bolets
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • sal
  • 8 atmelles
  • 8 avellanes 
  • all
  • julivert
  • farina
  • greix
  • oli d'oliva 

PREPARACIÓ:

  1. Poseu en una cassola amb greix i oli, la vedella a talls i enrossiu-la
    Retireu-la i feu un sofregit de ceba i tomàquet a la mateixa cassola. Quan estigui ben fet, afegiu-hi la vedella, els bolets i l’aigua, posant-hi la sal que calgui. 

  2. Feu-ho coure a foc baix 1 h ben bona. Si els bolets són frescos i acabats de collir, passeu-los per una mica de farina i fregiu-los poc en una paella, per tal que a l’hora de posar-los amb la carn espesseeixin una mica el suc. 

  3. En un morter, aixafeu les ametlles, les avellanes, l’all i el julivert. Seguidament, incorporeu-ho a la cassola i deixeu-ho acabar de coure. Millor si ho deixeu reposar una estona abans de menjar-vos-ho.


FILET DE VEDELLA AMB VERDURES I MOSTASSA

INGREDIENTS:
  • 4 filets de vedella de 200g cadascun
  • 1 pebrot Vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 safata de minipastanagues
  • 1 safata de minipanotxes de blat de moro
  • 1 safata de mini carbasons
  • 1 cullerada de mostassa en gra
  • oli d'oliva verge extra
  • sal en escates 
  • salsa tártara (opcional) 
PREPARACIÓ:

1- Talleu les verdures a tires de la mateixa mida i unteu-les amb una mica d’oli d’oliva. Empolseu-les amb la mostassa en gra i feu-les coure a la graella o en una paella, fins que quedin ben tendres.

2-Feu coure la carn 1 min per cada costat.

3-Talleu els filets a tires de la mateixa mida que les verdures i barregeu-les amb les verdures.

4-Serviu-ho de seguida, amb sal i una mica de salsa tàrtara (opcional).












     

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada