arròs


ARRÒS GRATINAT AMB POLLASTRE

INGREDIENTS:
  • 450 grams de pits de pollastre, tallats a tires
  • 1 cullerada de sal
  • 375 grams d'arròs de gra llarg amb quinoa.
  • 300 grams de pastanagues, en cubs.

Cobertura:


  • 3 ½ dl de crema
  • 250 grams de quark, semi greix
  • 3 dl de brou vegetal
  • ¼ cullerada de curri suau
  • Una mica de nou moscada
  • 400 grams d'espinacs de fulla.


PROCEDIMENT:

Gratinat:

Salpebre el pollastre.
Barreja l'arròs, el pollastre i les pastanagues en la safata greixada.

Cobertura:

Bull la crema, el quark i el brou en un cassó, condimenta al gust, afegeix els espinacs, i deixa ofegar.
Aboca sobre l'arròs al motlle, i barreja bé.

Cocció:

Gratina aproximadament uns 30 minuts al centre del forn preescalfat a 180 graus o fins que quedi amb un bonic color daurat.
Serveix de seguida.



  ARRÒS JAPONÈS

INGREDIENTS:

Cocció:

  • 1 Got d'arròs
  • 2 Gots d'aigua
  • (La proporció és 2 gots d'aigua per cada got d'arròs)

Rentat:

  • Aigua

PROCEDIMENT:

  1. Posem l'arròs en un bol i li posem l'aigua que faci falta i l'anem rentant amb les mans. Hem de canviar l'aigua fins que aquesta surti totalment transparent. 
  2. Posem l'arròs a una olla petita.
  3. Posem 2 gots d'aigua per cada got d'arròs.
  4. Posem l'olla al foc. Quan arrenqui a bullir, ho tapem i baixem el foc al mínim.
  5. Cocció durant 10 minuts sense obrir la tapa.
  6. Passats els 10 minuts, ho deixem reposar 10 minuts sense obrir la tapa.
  7. Queda com enganxós, així es l'arròs típic del Japó.




























0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada