ARRÒS GRATINAT AMB POLLASTRE
INGREDIENTS:
- 450 grams de pits de pollastre, tallats a tires
- 1 cullerada de sal
- 375 grams d'arròs de gra llarg amb quinoa.
- 300 grams de pastanagues, en cubs.
Cobertura:
- 3 ½ dl de crema
- 250 grams de quark, semi greix
- 3 dl de brou vegetal
- ¼ cullerada de curri suau
- Una mica de nou moscada
- 400 grams d'espinacs de fulla.
PROCEDIMENT:
Gratinat:
Salpebre el pollastre.
Barreja l'arròs, el pollastre i les pastanagues en la safata greixada.
Barreja l'arròs, el pollastre i les pastanagues en la safata greixada.
Cobertura:
Bull la crema, el quark i el brou en un cassó, condimenta al gust, afegeix els espinacs, i deixa ofegar.
Aboca sobre l'arròs al motlle, i barreja bé.
Aboca sobre l'arròs al motlle, i barreja bé.
Cocció:
Gratina aproximadament uns 30 minuts al centre del forn preescalfat a 180 graus o fins que quedi amb un bonic color daurat.
Serveix de seguida.
Serveix de seguida.
Cocció:
- 1 Got d'arròs
- 2 Gots d'aigua
- (La proporció és 2 gots d'aigua per cada got d'arròs)
Rentat:
- Aigua
PROCEDIMENT:
- Posem l'arròs en un bol i li posem l'aigua que faci falta i l'anem rentant amb les mans. Hem de canviar l'aigua fins que aquesta surti totalment transparent.
- Posem l'arròs a una olla petita.
- Posem 2 gots d'aigua per cada got d'arròs.
- Posem l'olla al foc. Quan arrenqui a bullir, ho tapem i baixem el foc al mínim.
- Cocció durant 10 minuts sense obrir la tapa.
- Passats els 10 minuts, ho deixem reposar 10 minuts sense obrir la tapa.
- Queda com enganxós, així es l'arròs típic del Japó.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada