lluç

LLUÇ AMB ANXOVES

INGREDIENTS:
  • 600g de filets de lluç
  • 1 llimona
  • 4 filets d'anxova
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre negre
  • farina
PREPARACIÓ:

1- Espremeu la llimona, coleu-ne el suc i poseu-ne dues cullerades a la batedora. Afegiu-hi una cullerada de mostassa i els filets d’anxova. Treballeu-ho, poseu-ho en un bol i afegiu-hi, de mica en mica, quatre cullerades d’oli d’oliva, mentre ho bateu amb l’enganyamarits (batedora de clares). Rectifiqueu-ho, si cal, de sal i pebre negre.

2-Poseu a marinar els filets de lluç, escorreguts i secs, 2 h, tot girant-los de tant en tant.

3-Torneu a escórrer els filets (millor, una mica enfarinats) i fregiu-los en oli ben calent, 2-3 min per cada costat.

4-Presenteu-los regats amb la marinada que ha quedat i acompanyats de guarnició (opcional).


LLUÇ AMB SALSA DE COCO

INGREDIENTS:

  • 4 lloms de lluç de 200g
  • 1 porro petit
  • 1 ceba tendrá
  • 1 xili dolç
  • oli d'oliva verge extra
  • 500ml de llet de coco
  • 12 fulles de llima
  • 1 branca d'herba llimona
  • 1 cullerada de gengibre
  • sal
  • pebre negre
PREPARACIÓ:

1-En una cassola amb un raig d’oli d’oliva ofegueu a foc lent la ceba tendra i el porro tallats a rodanxes fines.

2-Un cop la verdura s’estovi, afegiu-hi els lloms de lluç, el gingebre trossejat, les fulles de llima tallades a la juliana, la branca d’herba llimona i la llet de coco.

3-Deixeu-ho coure a foc lent 5-6 min, fins que el lluç es cogui.

4-Serviu-ho en plats de sopa, corregiune el punt de sal i pebre i empolsineu-ho amb el xili tallat a rodanxes fines.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada