LLUÇ AMB ANXOVES
INGREDIENTS:
- 4 filets d'anxova
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre negre
- farina
PREPARACIÓ:
1- Espremeu la llimona, coleu-ne el suc i poseu-ne dues cullerades a la batedora. Afegiu-hi una cullerada de mostassa i els filets d’anxova. Treballeu-ho, poseu-ho en un bol i afegiu-hi, de mica en mica, quatre cullerades d’oli d’oliva, mentre ho bateu amb l’enganyamarits (batedora de clares). Rectifiqueu-ho, si cal, de sal i pebre negre.
2-Poseu a marinar els filets de lluç, escorreguts i secs, 2 h, tot girant-los de tant en tant.
3-Torneu a escórrer els filets (millor, una mica enfarinats) i fregiu-los en oli ben calent, 2-3 min per cada costat.
4-Presenteu-los regats amb la marinada que ha quedat i acompanyats de guarnició (opcional).
LLUÇ AMB SALSA DE COCO
INGREDIENTS:
- 1 porro petit
- 1 ceba tendrá
- 1 xili dolç
- oli d'oliva verge extra
- 500ml de llet de coco
- 12 fulles de llima
- 1 branca d'herba llimona
- 1 cullerada de gengibre
- sal
- pebre negre
PREPARACIÓ:
1-En una cassola amb un raig d’oli d’oliva ofegueu a foc lent la ceba tendra i el porro tallats a rodanxes fines.
2-Un cop la verdura s’estovi, afegiu-hi els lloms de lluç, el gingebre trossejat, les fulles de llima tallades a la juliana, la branca d’herba llimona i la llet de coco.
3-Deixeu-ho coure a foc lent 5-6 min, fins que el lluç es cogui.
4-Serviu-ho en plats de sopa, corregiune el punt de sal i pebre i empolsineu-ho amb el xili tallat a rodanxes fines.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada