PIZZA FETA A CASA
INGREDIENTS:
Per a la massa:
- 500g de farina
- 250ml d'aigua
- 50ml d'oli d'oliva verge extra
- 25g de llevat de forner
- 1 culleradeta de sal
Per a la salsa de tomàquet:
- 500g de tomàquet natural triturat
- 2 grans d'all
- 50ml d'oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada de sucre
- orenga (opcional)
Per al farcit:
- 2 tomàquets grossos
- 150g de salami o pernil dolç
- 200g de mozzarella
- fulles de ruca (opcional)
PREPARACIÓ:
1-Per a la salsa de tomàquet: amb l’ajut d’un adult, peleu i talleu els alls, i sofregiu-los en l’oli, a foc baix. Afegiu-hi el tomàquet triturat, el sucre, la sal, l’alfàbrega i/o l’orenga. Deixeu-ho coure, amb la cassola tapada, entre 20 i 30 min. Passeu-ho pel colador xinès i ja teniu la salsa a punt.
2-Per a la massa: dissoleu el llevat en l’aigua i barregeu l’oli amb l’aigua. Poseu la farina en un bol amb la sal, aboqueu-hi l’aigua amb oli i pasteu-ho amb les mans fins a tenir una massa fina i elàstica. Deixeu-ls reposar en un bol enfarinat, tapada amb un drap humit. Quan dobli el volum, aixafeu-lo i estireu-lo amb un corró sobre una superfície enfarinada o un paper de forn.
3-Unteu-lo amb força salsa de tomàquet i enforneu-lo 10 min, a 180 ºC.
4-Traieu la pizza del forn amb l’ajut d’un adult i cobriu-la amb la resta d’ingredients: tomàquets filetejats, salami i mozzarella.
5-Coeu-la al forn, a 180 ºC, uns 10 min més.
6-Un cop fora del forn, si voleu, poseu-hi les fulles de ruca.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada