pizza


PIZZA FETA A CASA

INGREDIENTS:

Per a la massa:
  • 500g de farina
  • 250ml d'aigua
  • 50ml d'oli d'oliva verge extra
  • 25g de llevat de forner
  •  1 culleradeta de sal
Per a la salsa de tomàquet:
  • 500g de tomàquet natural triturat
  • 2 grans d'all
  • 50ml d'oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada de sucre
  • orenga (opcional)
Per al farcit:
  • 2 tomàquets grossos
  • 150g de salami o pernil dolç
  • 200g de mozzarella 
  • fulles de ruca (opcional)
PREPARACIÓ:

1-Per a la salsa de tomàquet: amb l’ajut d’un adult, peleu i talleu els alls, i sofregiu-los en l’oli, a foc baix. Afegiu-hi el tomàquet triturat, el sucre, la sal, l’alfàbrega i/o l’orenga. Deixeu-ho coure, amb la cassola tapada, entre 20 i 30 min. Passeu-ho pel colador xinès i ja teniu la salsa a punt.

2-Per a la massa: dissoleu el llevat en l’aigua i barregeu l’oli amb l’aigua. Poseu la farina en un bol amb la sal, aboqueu-hi l’aigua amb oli i pasteu-ho amb les mans fins a tenir una massa fina i elàstica. Deixeu-ls reposar en un bol enfarinat, tapada amb un drap humit. Quan dobli el volum, aixafeu-lo i estireu-lo amb un corró sobre una superfície enfarinada o un paper de forn.

3-Unteu-lo amb força salsa de tomàquet i enforneu-lo 10 min, a 180 ºC.

4-Traieu la pizza del forn amb l’ajut d’un adult i cobriu-la amb la resta d’ingredients: tomàquets filetejats, salami i mozzarella.

5-Coeu-la al forn, a 180 ºC, uns 10 min més.

6-Un cop fora del forn, si voleu, poseu-hi les fulles de ruca. 





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada