OUS REMENATS AMB SALMÓ
INGREDIENTS:
- 400g de salmó fumat
- 4 llesques de pa
- 50ml de nata líquida
- oli d'oliva verge extra
- una mica de mantega
- sal
PREPARACIÓ:
1-Demaneu ajuda a un adult per torrar el pa en una paella amb la mica de mantega. Quedarà molt daurat i saborós.
2-En un bol, bateu els ous lleugerament. Saleu-los una mica (compte, perquè el salmó dóna un toc de sal important).
3-Talleu el salmó a tires, amb unes tisores.
4-Escalfeu una paella prou gran perquè hi càpiguen tots els ous. Poseu-hi la meitat del salmó, aboqueu-hi els ous i la nata i remeneu-ho amb energia amb una cullera de fusta.
5-Els ous no han de quedar totalment quallats, o sigui que de seguida apagareu el foc i deixareu que es quallin amb la calor residual de la paella.
6-Després d’apagar el foc, poseu el salmó restant a la paella, perquè quedi fresc.
7-Serviu-ho immediatament, sobre una torrada.
EL CONSELL:
Si voleu que el remenat quedi encara més saborós, podeu afegir-hi una ceba ben sofregida. I, si us agraden les herbes aromàtiques, acabeu-ho tot amb una mica d’anet fresc. Combina estupendament amb el gust del salmó!
LASANYA DE VERDURES
INGREDIENTS:
- 100g d'espinacs tendres
- 8 cebetes tendres
- 1 carbassó gran sense llavors
- 1 albergínia gran
- 2 pastanagues
- 100g de sofregit de tomàquet i ceba
- 20g de parmesà ratllat
- sal i pebre negre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ:
1-Netegeu les verdures. Comenceu a bullir aigua i escaldeu-hi les fulles de bleda i d’espinacs. Refredeu-les amb aigua i gel. Reserveu-ho.
2-Talleu les altres verdures a tires longitudinals iguals. Talleu igual el salmó amb un gruix de 3 mm. Escaldeu la resta de verdures i escorreu-les bé. Deixeu-ho refredar.
3-Munteu-ho intercalant les verdures amb el salmó prèviament salpebrat. A dalt, poseu-hi el sofregit ben picat i escorregut. Afegiu-hi el parmesà i escalfeu-ho al vapor o al microones. Per acabar, emplateu-ho amb una mica d’oli verge.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada