salmó

OUS REMENATS AMB SALMÓ



INGREDIENTS:
  • 8 ous
  • 400g de salmó fumat
  • 4 llesques de pa
  • 50ml de nata líquida
  • oli d'oliva verge extra
  • una mica de mantega
  • sal
PREPARACIÓ:
1-Demaneu ajuda a un adult per torrar el pa en una paella amb la mica de mantega. Quedarà molt daurat i saborós.

2-En un bol, bateu els ous lleugerament. Saleu-los una mica (compte, perquè el salmó dóna un toc de sal important).

3-Talleu el salmó a tires, amb unes tisores.

4-Escalfeu una paella prou gran perquè hi càpiguen tots els ous. Poseu-hi la meitat del salmó, aboqueu-hi els ous i la nata i remeneu-ho amb energia amb una cullera de fusta.

5-Els ous no han de quedar totalment quallats, o sigui que de seguida apagareu el foc i deixareu que es quallin amb la calor residual de la paella.

6-Després d’apagar el foc, poseu el salmó restant a la paella, perquè quedi fresc.

7-Serviu-ho immediatament, sobre una torrada.

EL CONSELL:
Si voleu que el remenat quedi encara més saborós, podeu afegir-hi una ceba ben sofregida. I, si us agraden les herbes aromàtiques, acabeu-ho tot amb una mica d’anet fresc. Combina estupendament amb el gust del salmó!




LASANYA DE VERDURES 



INGREDIENTS:

  • 6 fulles de bleda
  • 100g d'espinacs tendres
  • 8 cebetes tendres
  • 1 carbassó gran sense llavors
  • 1 albergínia gran
  • 2 pastanagues
  • 280g de salmó fresc sense espina ni pell
  • 100g de sofregit de tomàquet i ceba
  • 20g de parmesà ratllat
  • sal i pebre negre
  • oli d'oliva
PREPARACIÓ:

1-Netegeu les verdures. Comenceu a bullir aigua i escaldeu-hi les fulles de bleda i d’espinacs. Refredeu-les amb aigua i gel. Reserveu-ho.

2-Talleu les altres verdures a tires longitudinals iguals. Talleu igual el salmó amb un gruix de 3 mm. Escaldeu la resta de verdures i escorreu-les bé. Deixeu-ho refredar.

3-Munteu-ho intercalant les verdures amb el salmó prèviament salpebrat. A dalt, poseu-hi el sofregit ben picat i escorregut. Afegiu-hi el parmesà i escalfeu-ho al vapor o al microones. Per acabar, emplateu-ho amb una mica d’oli verge.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada