SARDINES AMB ESCALIVADA
INGREDIENTS:
- 16 sardines
-
200g de pa ratllat
- 2 ous
- sal
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ:
1- Netegeu i filetegeu les sardines.
2-Talleu l’escalivada a tires.
3-Entre dos filets de sardina, poseu una mica d’escalivada, com si féssiu llibrets. Saleu -ho.
4- Arrebosseu-los, tot passant-los primer per l’ou i després per pa ratllat.
5-Fregiu les sardines amb oli calent i deixeu-les escórrer amb paper absorbent.
AMANIDA DE SARDINES MARINADES, HUMMUS I GUACAMOLE
INGREDIENTS:
- 6 sardines fresques
- 200g de cigrons
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 1 grapat d'olives negres
PREPARACIÓ:
1-Demaneu a la peixateria que us desespinin les sardines (procureu compensar el peixater comprant una mica de rap, llamàntol o llenguado).
2-En un tros de film transparent gran, poseu un dit de vinagre de xerès i les sardines amb la pell amunt, de manera que el vinagre toqui la carn i no la pell de la sardina.
3-Deixeu-ho marinar durant 12 hores, assequeu-ho bé i cobriu-ho amb oli d'oliva i herbes. Us pot aguantar fins a tres diez.
4-Feu l'hummus. Simplement, es tracta de triturar els cigrons molt ben triturats amb l'oli de sèsam i un pessic de sal. Si us queda molt espès, podeu alleugerir-ho amb una mica d'aigua.
5-Feu el guacamole. Talleu la ceba, el tomàquet i l'alvocat ben petit i ho afegiu en un bol o morter. Salpebreu-ho i amb una forquilla aixafeu-ho fins que quedi tot ben integrat (si no queda del tot uniforme tampoc passa res... al vostre gust!).
6-I munteu el plat! Això sí, cadascú al seu gust!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada