sardines

SARDINES AMB ESCALIVADA

INGREDIENTS:

  • 16 sardines
  • 400g d'escalivada (alberginia i pebrot Vermell) 
  • 200g de pa ratllat
  • 2 ous
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ:

1- Netegeu i filetegeu les sardines.

2-Talleu l’escalivada a tires.

3-Entre dos filets de sardina, poseu una mica d’escalivada, com si féssiu llibrets. Saleu -ho.

4- Arrebosseu-los, tot passant-los primer per l’ou i després per pa ratllat.

5-Fregiu les sardines amb oli calent i deixeu-les escórrer amb paper absorbent.


AMANIDA DE SARDINES MARINADES, HUMMUS I GUACAMOLE

INGREDIENTS:
  • 6 sardines fresques
  • 200g de cigrons
  • 1 advocat
  • 1 ceba
  • 100g d'enciams variats
  • 2 tomàquets
  • 1 grapat d'olives negres
PREPARACIÓ:

1-Demaneu a la peixateria que us desespinin les sardines (procureu compensar el peixater comprant una mica de rap, llamàntol o llenguado).

2-En un tros de film transparent gran, poseu un dit de vinagre de xerès i les sardines amb la pell amunt, de manera que el vinagre toqui la carn i no la pell de la sardina.

3-Deixeu-ho marinar durant 12 hores, assequeu-ho bé i cobriu-ho amb oli d'oliva i herbes. Us pot aguantar fins a tres diez.

4-Feu l'hummus. Simplement, es tracta de triturar els cigrons molt ben triturats amb l'oli de sèsam i un pessic de sal. Si us queda molt espès, podeu alleugerir-ho amb una mica d'aigua.

5-Feu el guacamole. Talleu la ceba, el tomàquet i l'alvocat ben petit i ho afegiu en un bol o morter. Salpebreu-ho i amb una forquilla aixafeu-ho fins que quedi tot ben integrat (si no queda del tot uniforme tampoc passa res... al vostre gust!).

6-I munteu el plat! Això sí, cadascú al seu gust!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada